Achtergrondinformatie

Babosa Spaans voor slak

Babosa

Bijna vijf jaar geleden kon ik gedurende een wandelvakantie op het prachtige eiland La Gomera door een lichamelijke beperking slechts heel langzaam wandelen. Alle wandelingen vereisten een flinke klim omhoog. Normaal ging ik de bergen in een aardig tempo op, moest ik af en toe uithijgen en dan natuurlijk genieten van de prachtige vergezichten. Nu ik echter niet zo snel kon, ondervond ik dat het langzaam lopen mij enorm veel bracht. Ik hoefde nauwelijks op het pad te kijken, mijn lichaam vond als vanzelf de weg, en ik kon de gehele tijd om me heen kijken en genieten van de prachtige natuur.

Ook zag ik in deze vakantie een bijzondere zeeslak die in het Spaans Babosa heet. Tevens draagt de daar voorkomende Aloe Vera deze voor mij bijzondere naam.

Wiskunde vind ik een prachtig vak dat je echt kunt begrijpen door zelf goed te oefenen en zorgvuldig te werken en soms door een inspirerende docent. Wiskunde leren is mijns inziens een langzaam proces, moeite doen om het te verwerven, fouten maken, proberen te snappen wat er fout gaat en het zo echt onder de knie krijgen. Als dat is gelukt heb je je blijvend een werkvorm eigen gemaakt die toepasbaar is op veel meer facetten van het leven.

Wis & Waar

Eerlijkheid en waarachtigheid zijn voor mij belangrijke waarden. In ben geïnteresseerd in mensen en in wat hen beweegt. Ik kan goed luisteren en heb inmiddels ook de nodige levenservaring. Van daaruit wil ik graag meedenken en -voelen met mensen die dat even nodig hebben. Zelf heb ik regelmatig ondersteuning gezocht bij zowel vrienden en familie als bij coaches en therapeuten. Iedere keer bracht het een verdieping in mijn leven. Ik heb ervaren dat het proces van leven zich als het ware in een spiraal beweegt. Thema’s komen langs en keren weer terug, maar het pad wordt breder en het herkennen en verdiepen van de kennis over jezelf zullen je leven verrijken.

Babosa Spaans voor Aloe Vera
 
Amandelbloesem op La Gomera