Achtergrondinformatie

Blij en dankbaar

Naast van mijn werk word ik ook blij van mensen die initiatieven ontplooien om ruimte geven aan de natuur om die zich op een gezonde manier te laten ontwikkelen en te laten herstellen. Als vrijwilliger werk ik wekelijks bij de biologische zorgboerderij Makandra, het letterlijk met mijn handen in de aarde bezig zijn en het contact met de begeleiders en cliënten helpen me dichter bij mezelf te blijven.

Ik steun lokale projecten zoals het Smaakpark en brood koop ik bij onze buren: Jorisbrood. Rauwe melk haal ik bij Veld en Beek waar de kalfjes bij hun gehoornde moeders mogen blijven, meestal doe ik dat op de fiets. Van de melk maak ik melkkefir en daarnaast maak ik ook waterkefir waar wij van genieten. Ingrediënten koop ik onder andere bij de Gieterij een verpakkingsvrije winkel in Wageningen.

Tijdens de vakantie ontdekten we, volgens ons, een aantal leuke plekken: het Biotel Achterhoek bij Winterswijk, boerderij Ruimzicht en Nieuw Wongema. Bij Nieuw Wongema creëren onze buurvrouwen Sandra en Youetta een plek waar mensen die bezig willen zijn met de energie- en voedseltransitie elkaar op een prettige manier kunnen ontmoeten.

Graag fiets ik door de omgeving en dan geniet ik van projecten als de binnenveldse hooilanden langs de Grift, van de gehoornde koeien van Remeker en van akkerranden ingezaaid met inheemse bloemen en kruiden. Ten slotte ben ik dankbaar voor de plek waar we wonen, dicht bij het bos en met een tuin waarin vlinders en bijen volop aanwezig zijn.

bloemrijke akkerrand
kippen in de voerbak van de kalveren op Makandra
Makandra: kippen in voerbak van kalfjes
onze tuin
onze tuin
de tuin van het Smaakpark
de tuin van het Smaakpark
melk halen bij Veld en beek
melk halen bij Veld en Beek
Babosa Spaans voor slak

Babosa

Ruim vijf jaar geleden kon ik gedurende een wandelvakantie op het prachtige eiland La Gomera door een lichamelijke beperking slechts heel langzaam lopen. Alle wandelingen vereisten een flinke klim omhoog. Normaal ging ik de bergen in een aardig tempo op, moest ik af en toe uithijgen en dan natuurlijk genieten van de prachtige vergezichten. Nu het niet zo snel ging, ondervond ik dat het langzaam lopen mij enorm veel bracht. Ik hoefde nauwelijks op het pad te letten, mijn lichaam vond de weg als vanzelf en ik kon de gehele tijd om me heen kijken en genieten van de prachtige natuur.

Ook zag ik in deze vakantie een bijzondere zeeslak die in het Spaans Babosa heet. Tevens draagt de daar voorkomende Aloe Vera deze voor mij bijzondere naam. De link tussen wiskunde en coaching  en deze spiralen was voor mij snel gelegd.

Wis & Waar

Wiskunde vind ik een prachtig vak dat je echt kunt begrijpen door zelf goed te oefenen en zorgvuldig te werken en soms door een inspirerende docent. Wiskunde leren is mijns inziens een langzaam proces, moeite doen om het te verwerven, fouten maken, proberen te snappen wat er fout gaat en het zo echt onder de knie krijgen. Als dat is gelukt heb je je blijvend een werkvorm eigen gemaakt die toepasbaar is op veel meer facetten van het leven.

Eerlijkheid en waarachtigheid zijn voor mij belangrijke waarden. In ben geïnteresseerd in mensen en in wat hen beweegt. Ik kan goed luisteren en heb inmiddels ook de nodige levenservaring. Van daaruit wil ik graag meedenken en -voelen met mensen die dat even nodig hebben. Zelf heb ik regelmatig ondersteuning gezocht bij zowel vrienden en familie als bij coaches en therapeuten. Iedere keer bracht het een verdieping in mijn leven. Ik heb ervaren dat het proces van leven zich als het ware in een spiraal beweegt. Thema’s komen langs en keren weer terug, maar het pad wordt breder en het herkennen en verdiepen van de kennis over mezelf verrijkte mijn leven. Vanuit deze ervaringen ontstond het verlangen om ook anderen hierin te begeleiden.

Babosa Spaans voor Aloe Vera
 

Curriculum Vitae

Werkervaring:   

Dynamisch, ondersteunend en gericht op groei.

2020-heden   BabosaWis&Waar: opdrachten bij particulieren, de school van Hip, de lerarenopleiding wiskunde van de HU

2017-2020     Docent wiskunde, mentor, nieuwe docenten begeleider Marnixcollege Ede

2015-2017     Docent wiskunde, mentor, zorgcoördinator Visser ’t Hooft College Leiden

2010-2015     Teamleider brugklassen en 2,3 havo, Visser ’t Hooftcollege Leiderdorp

2008-2010     Hogeschooldocent, Team wiskunde Lerarenopleiding HU Utrecht

2005-2008     Docent wiskunde, mentor, faalangstreductietrainer (examentraining opgezet), sectievoorzitter, begeleider nieuwe docenten Scala College Alphen aan den Rijn

1998-2005     Docent wiskunde, mentor, leerlingbegeleider, faalangstreductietrainer, sectievoorzitter, opzetten TVWO Cals College Nieuwegein

1996-1998     Promotieonderzoek Wageningen Universiteit en ATO-DLO

 

Opleiding en scholing:

Ervaringsgericht, reflecterend en uitdagend.

Opleiding Vertrouwenspersoon Van Oss & Partners

Pansori living sound (gestart in 2020)

Diverse trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap onder andere door 5D coaching 

Assessorentraining HU

Opleiding tot Coach Weisfelt & Partners

Cursus ‘Begeleidingsvaardigheden 1’ IVLOS

Cursus Cambridge advanced English: a-level; proficiency: b-level

Workshop Nestgeuren van Piet Weisfelt (ontwikkelingspsychologie)

Training ‘Omgaan met Faalangst basis’ KPC groep

Training ‘Crisisbegeleiding’ KPC groep

Postdoctorale lerarenopleiding tot 1ste graads docent wiskunde IVLOS Utrecht

Doctoraal Moleculaire Wetenschappen Landbouw Universiteit Wageningen afstudeerrichting fysisch-chemisch met ruim 2000 uur wiskunde

Applicatiecursus scheikunde Utrecht

Atheneum-B, Boschveld College Venray