Coach persoonlijke ontwikkeling

Uitgangspunt

Ik geloof dat je als mens bent zoals je bent en dat dit helemaal goed is. Verder geloof ik dat je kunt bijleren en dat dit soms vanzelf gaat en dat je er soms verschrikkelijk veel moeite voor moet doen en dat het dan toch de moeite waard kan zijn. Ik geloof dat het belangrijk is om je eigen tempo aan te houden en dat het goed is om ondersteuning te vragen als dat nodig is.

Werkwijze

Ik kan goed luisteren en analyseren, ik ben empathisch en kan op veel terreinen meevoelen in verdriet, boosheid, angst en blijdschap. Ik kan aansluiten bij behoeften en ruimte maken voor gevoelens die mogelijk in de weg zitten.
Graag zal ik mijn ervaring inzetten om mee op te lopen met een ieder die even vast lijkt te zitten in rouw, verlies of motivatieproblemen. Samen zoeken we naar de ruimte die weer een opening kan bieden.
Ik denk hierbij aan het voeren van gesprekken waarbij in contact mogelijk ook oefeningen gedaan kunnen worden die je dichter bij je gevoel brengen. De basis van coaching heb ik geleerd tijdens mijn opleiding bij Weisfelt & partners.

Ervaring

Gedurende mijn leven heb ik veel ervaring opgedaan met rouwen. Een aantal geliefden is uit mijn leven verdwenen door de dood of door scheiding en ook op werkgebied ben ik tegen teleurstellingen aangelopen. Iedere keer heb ik de kracht gevonden, al dan niet met ondersteuning van anderen, om weer vol optimisme de wereld tegenmoet te treden en geniet ik van de verbinding die ik voel met mensen en met organisaties.

Zingen heeft daarbij een rol gespeeld. Ik heb de ervaring dat het mezelf (letterlijk) stem geven door me te laten horen me weer in mijn kracht zet. Met de opleiding Pansori Living Sound die ik op dit moment volg hoop ik ook deze vorm van zingen bij coaching te kunnen inzetten als mogelijke werkvorm om het gekozen doel te kunnen verwezenlijken.